De kracht van kruiden


Wat zijn wij als mens en dier eigenlijk bevoorrecht met wat de natuur ons te bieden heeft. Er zijn zo ontzettend veel geneeskrachtige kruiden en voor een ieder kan de werking ervan teruggevonden worden in goed gedocumenteerde boeken.

Na mijn jarenlange ervaring met onder andere de werking van aloë vera en met esoterische oliën te hebben gewerkt werd het voor mij tijd om mij verder te verdiepen in kruiden. Het inzetten van kruiden op die wijze dat daarvan ook daadwerkelijk de heilzame werking ervaren kan worden. Het op maat meten van thee voor de mens. Zodat er op het vlak waar ondersteuning wenselijk is ook daadwerkelijk verandering merkbaar is. Voor de paarden worden kruiden uitgemeten voor doorgaans een periode van vijf weken. Aangezien de kruiden met de biotensor worden uitgemeten en dus het paard, maar ook de mens waarvoor gemeten wordt, zelf de kruiden kiest is het eigenlijk vooraf niet eens echt nodig om te weten waarvoor de kruidenmix wordt aangevraagd. De keuze van de kruiden, de werking ervan, is vaak al te herleiden naar het ongemak of waarvoor ondersteuning wenselijk is.

Natuurlijk is het wel fijn om te weten waarom er een kruidenmix aangevraagd wordt. Kruiden laten hun werking zien, maar laten we niet vergeten dat wat er verder geconsumeerd wordt ook aandacht vereist. Het voermanagement bij de paarden wordt doorgaans bij de eerste kruidenmix uitgemeten. Hierover wordt doorgegeven of er een betere keuze is en welke dat dan kan zijn.

Naast de kruiden worden er ook bepaalde mineralen, supplementen, oliën en azijn gemeten. Je zult altijd een kruidenmix ontvangen, maar er kan bijvoorbeeld ook magnesiumoxide worden bijgevoegd. Tevens kan er een keuze gemaakt worden voor een kuurtje van een sterk werkend kruid, zoals gember, kaneel of kurkuma. Op de verpakking van de kruiden staat de samenstelling en het advies voor gebruik. Ook zal er daarop terug te vinden zijn welke overige, indien gekozen, producten er nodig zijn. Deze moeten dan wel zelf aangeschaft worden. Denk hierbij aan appelazijn, koolzaadolie, olijfolie enz.

Bewaar de kruiden altijd koel, donker en droog. De kruidenmix is wel een jaar houdbaar indien op de juiste manier bewaard. De kruiden zijn gedroogd, maar er kan wel eens wat vocht (minimaal) in zitten. Komt er condens in de zak of emmer dan is het verstandig de zak open te zetten zodat het vocht kan verdampen.

Mocht je willen kijken of je paard niet gevoelig reageert op de kruiden, begin dan met een klein beetje te geven.

De kruiden worden doorgaans gemeten voor een periode van vijf weken. Je zult zien dat wanneer je daarna een nieuwe kruidenmeting laat doen dat het paard doorgaans meerdere andere kruiden kiest, of zelfs allemaal andere kruiden. Het paard heeft genoeg uit de kruidenmix gehaald en geeft dan aan die niet meer nodig te hebben en kiest voor een andere mix welke dan weer aan zijn of haar behoefte zal voldoen. Bij ziekte, stress en pijn komen er logischerwijs wel vaker dezelfde kruiden terug in de keuze van de kruidenmix. Er zijn ook kruiden die beter niet een langere periode achter elkaar gegeven worden. Het is voor zowel mens als dier beter om niet jarenlang dezelfde keuzes in de kruiden te maken.

Je kunt kiezen om de kruidenmixen ter ondersteuning en aanvulling op een goed voermanagement in te zetten of eenmalig. Kruiden werken preventief en helpen bij problemen en herstel.

De werkzame stoffen van de kruidenmixen leveren een bijdrage aan de gezondheid van paarden en pony’s. De hoeveelheid kruiden worden aan de hand van de schofthoogte van jouw paard of pony bepaald. Het kan zijn dat je dit eenmalig wilt doen, maar de ervaring wijst uit dat er doorgaans gekozen wordt om door te gaan met de kruidenmixen, soms met een korte tussenpose, om je paard te blijven voeden en ondersteunen.

Tarieven voor de kruiden staan op de website vermeld. Deze zijn inclusief het meten op afstand. Plus is de eerste voermeting hierbij inbegrepen.

Mocht je iets anders dan kruiden willen laten meten, dan bedragen de kosten voor een meting €17,50 en voor een controlemeting €7,50

EQcure vormt nooit een vervanging voor de reguliere medische zorg. Bij twijfel en noodsituaties altijd de dierenarts/arts raadplegen.

Kruidenthee


Heb je interesse in een voor jezelf op maat gemeten kruidenthee? Een natuurlijke ondersteuning, die reinigend en herstellend werkt. Een gezonde keuze en uniek voor jou gemeten. Je ontvangt 100 gram kruidentheemix die ook nog eens lekker van smaak is!

De biotensor is het meetinstrument waarmee de mixen gemaakt worden. Heel wat ongemakken kunnen met de kracht van de natuur verholpen worden door gebruik te maken van de juiste kruiden. Verwen jezelf met een kruidenthee die helemaal voldoet aan jouw behoeften qua smaak en lichamelijke ondersteuning.

Laat wel weten of er rekening gehouden moet worden met medicatie, ziekte of zwangerschap en wellicht heb je een voorkeur voor een bepaalde smaak.

Op de verpakking van de kruidenthee staat de inhoud en de wijze van het bereiden vermeld.

EQcure vormt nooit een vervanging voor de reguliere medische zorg. Bij twijfel en noodsituaties altijd de dierenarts/arts raadplegen.

Biotensor


Wat is een Biotensor?

Een biotensor of meetroede bestaat altijd uit een handvat, een stukje veer (spiraalvormig gewonden metaaldraad) en aan het andere eind, tegenover het handvat zit een contragewicht. Een biotensor hangt horizontaal in tegenstelling tot een pendel die verticaal hangt.
Feitelijk kan iedereen met dit gevoelig meetinstrument leren werken. Je kunt vragen stellen in de ja/nee vorm, maar ook kun je meten of iets afslaat of toekomt, deze manier is zonder vraag te stellen.

Denk dus aan het meten of noem het uittesten of bepaalde producten goed voor je zijn, zoals medicijnen, supplementen, kruiden en voeding.

Voor de kruidenmixen wordt op afstand gemeten aan de hand van een foto en de gegevens van de mens (thee) of het paard.

EQcure vormt nooit een vervanging voor de reguliere medische zorg. Bij twijfel en noodsituaties altijd de dierenarts/arts raadplegen.

Interesse?


Mail naar info@eqcure.nl