Stress te lijf!

Uitverkoren om voor de Zuid-Holland Cup te rijden op het CHIO in Rotterdam.

Ondanks de grote uitdaging en het geweldige idee om op het CHIO te gaan rijden gierden de zenuwen door mijn lijf. Marjolein signaleerde dat bij mij en gaf aan dat er aan gewerkt kon worden door middel van een behandeling van haar. Dat hebben we afgesproken en een paar dagen voor de wedstrijd heeft ze mij behandeld.

Eerst heeft ze mijn paard afgevoeld en contact met hem gemaakt, waarna we samen zijn behandelt. Na deze behandeling ben ik gaan rijden en heb wat oefeningen met mijn paard gereden.

De grote dag was gekomen. Met Marjolein had ik bij mijn trailer afgesproken om daar de laatste stress nog te laten afvoeren door haar. Hierna heb ik mijn paard bestegen, op naar de piste! Het moment dat ik daar binnen kwam rijden hoorde ik vanaf de tribune een hoop lawaai, de aanmoedigers lieten van zich horen. Ik heb nog naar hen gezwaaid (hoe ontspannen ben je dan) en ben mijn proef gaan rijden.

Deze avond zal ik nooit meer vergeten, want die avond werd de eerste plaats door mij en mijn paard behaald. Ik kan terugkijken naar een mooie dag in mijn leven. Het is ongeveer ‘once in a lifetime’ om op het CHIO te mogen rijden.

Marja