Waarom EQcure

Verbluffende behandelresultaten.
Relatief korte behandelperiode.
Kennis van zaken, ervaringsdeskundige.
Grote passie voor en affiniteit met paarden.
Passie, intrinsieke betrokkenheid en gedrevenheid.

Werkwijze EQcure

EQcure werkt praktisch en energetisch. 


EQcure werkt met Counseling (bij mensen), T-Touch Paard (bij paarden) in combinatie met Touch for Health en Reiki (zowel bij mensen als bij dieren). Touch for Health wordt met name gebruikt om de onbalans te traceren en te definiëren. Reiki wordt met name toegepast ter ondersteuning van het behandelproces. Communiceren met dieren wordt toegepast bij vragen van de eigenaar, maar wordt ook ingezet bij behandelingen. Tevens is het mogelijk om te laten behandelen met Bioresonantie, te weten met de e-Lybra. Ook het uitmeten van voeding, supplementen en kruiden doet EQcure met een biotensor. Mogelijk is het om een pijnmeting te laten uitvoeren via een pijnprotocol.

Behandeling van blessures

Aanvullend op de dierenarts wordt gestart met het in kaart brengen van de onbalans, zodat duidelijk wordt waar het probleem ligt. De disbalans, ofwel de blokkade, wordt energetisch behandeld, waardoor pijn vermindert en de balans terugkeert. Blessures kunnen op deze wijze in zeer korte tijd behandeld worden, met opmerkelijk positieve resultaten. Denk hierbij ook aan de Bioresonantie om in te zetten, alsmede op maat gemeten kruiden voor het paard voor een periode van 5 weken.

EQcure werkt altijd aanvullend op de behandelmethodes van de dierenarts en vormt nooit een vervanging voor de reguliere medische zorg.

Verbeteren van paardrijprestaties

Wanneer paard en ruiter fysiek, mentaal en emotioneel niet in balans zijn, is het lastig om echt goede prestaties te leveren. Of is er sprake van regelmatig terugkerende blokkades bij het rijden. Dan helpt EQcure ruiter en paard in balans te brengen en als een team te laten werken.

Meestal is de oorzaak een mentale situatie bij de ruiter, waar het paard sensitief op reageert. Door visualisaties en het veranderen van de mindset van de ruiter, komen ruiter en paard meer in evenwicht en verbetert de onderlinge relatie. Dit zorgt voor maximale prestaties en plezierig rijden, voor zowel ruiter als paard.

EQcure werkt altijd ondersteunend en is geen vervanging voor gedegen paardrijlessen. 

Behandelen van gedragsproblemen

Wanneer een dier een traumatische ervaring of verleden heeft gehad en er sprake is van regelmatig terugkerend onverklaarbaar gedrag, helpt EQcure om het gedrag te verklaren door de ervaring aan het licht te brengen.

Communiceren met dieren

Het “praten” met dieren gaat op een intuïtieve telepatische wijze. Ik krijg antwoorden van het dier in de vorm van beelden, woorden, gevoel of weten. Wanneer een dier lichamelijke klachten heeft zal ik die tijdens het communiceren ook ervaren.

Redenen om een consult aan te vragen:

  • gedragsproblemen of andere problemen van uw paard
  • als u iets over het verleden van uw paard wilt weten
  • bij onduidelijke gezondheidsklachten van uw paard
  • inzicht in de manier van trainen krijgen

FAQ

Frequently asked questions! 


Wat doet EQcure nu eigenlijk?

Gericht op blessures bij paarden en prestaties bij het rijden, dit laatste met name voor ruiters. Getraumatiseerde paarden behandelen naar balans. Zieke, geblesseerde paarden behandelen naar sneller herstel. Uitmeten van voeding, supplementen en kruiden voor het paard. Behandelen met Bioresonatie.

EQcure werkt altijd aanvullend op de behandelmethodes van de dierenarts en vormt nooit een vervanging voor de reguliere medische zorg.
EQcure werkt altijd ondersteunend en is geen vervanging voor gedegen paardrijlessen.

Wat is Bioresonantie?

Het doel van Bioresonantie-therapie is het herstellen van het zelfregulerend en zelfgenezend vermogen van het lichaam, door ziekmakende invloeden en oorzaken uit te schakelen. De e-Lybra is een zeer geavanceerd bioresonantie apparaat. Het analyseert en balanceert het lichaam. Het aantal behandelingen is afhankelijk van diverse factoren, denk hierbij aan de aard van de klacht, leeftijd, medicijngebruik.

Wat is een Biotensor?

De biotensor is een fijngevoelig bio- en energetisch test- en behandelinstrument. Alles in het universum bestaat uit trillingen. Het uitmeten van kruiden specifiek gericht op jouw paard is onderdeel van het werken met de biotensor. Maar ook kunnen voeding, supplementen en pijn gemeten worden.

Wat is Touch for Health?

Touch for Health is een methode die spier- en energieversterkend werkt. Door spiertesten kunnen spierzwaktes en energieblokkades worden opgespoord en worden gecorrigeerd. Het doel daarbij is het zelfhelende vermogen van het lichaam te activeren. Dit kan tevens bij dieren ingezet worden, met een tussenpersoon. Deze staat in contact met het dier en zal het testen ondergaan. Wat er vaak vanuit de Touch for Health wordt ingezet is ESR – Emotional Stress Release, in verband met een opgebouwde blokkade, die de ruiter door omstandigheden in zijn of haar systeem heeft opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat de stress ervan af gaat en de herinnering blijft.

Reiki wat is dat, wat doet het?

Reiki, het woord, bestaat uit twee Japanse karakters: Rei en Ki. Het betekent Universele Levensenergie.
Bij toepassen van Reiki worden lichaam, ziel en geest, wanneer het aankomt op genezing, als één geheel gezien.
Het doorgeven van deze energie vindt plaats door middel van handoplegging of kan op afstand gegeven worden. Dit doorgeven van energie heeft een positieve invloed op disharmonie in het lichaam.

TTouch Paard, wat is dat?

De TTouches zijn een zachte maar zeer diep werkende manier van aanraken. De TTouch is een cirkelvormige beweging, zeer licht uitgevoerd op de huid van het paard, met de hele hand, de vingers of delen van de hand. Er zijn ook TTouches waarbij je de huid licht optilt en weer ontspant, TTouches waarbij je op een bepaalde manier over de huid strijkt en TTouches waarbij je de benen, staart, oren enz. beweegt.

Het is dus geen massage. Massage is een methode waarop direct ingewerkt wordt op de spieren. Daarbij wordt er veel meer druk uitgeoefend, en de beweging is ook anders dan bij de TTouches. Je hebt daarvoor kennis van de spieren nodig, wat voor de TTouches niet nodig is. TTouch werkt op het zenuwstelsel van het paard. Het doel van de TTouches is het paard meer bewust te maken van zijn lichaam, hem meer zelfbewustzijn te geven, zijn coördinatie te verbeteren, eventuele spanningen op te lossen en de gezondheid van het paard te bevorderen.